Daar sta je dan als hardwerkende ondernemer, je haalt alles uit de kast om een topservice aan je particuliere klanten te leveren en toch blijven je facturen onbetaald. Zelfs na tal van aanmaningen wordt er nog niet overgegaan tot betaling en zit er niets anders op dan een procedure voor de rechtbank op te starten. Hoe een vlottere invordering van facturen mogelijk wordt gemaakt? Dankzij de wet van 1 september 2018!

Hierover toch een beetje goed nieuws: sinds september 2018 kan je bepaalde facturen aan particuliere wanbetalers vlotter invorderen. Waar je voorheen voor het invorderen van je facturen vanaf € 2 500,00 nog naar de rechtbank van eerste aanleg moest, zal dit nu sneller en vlotter afgehandeld kunnen worden voor het vredegerecht. Vanaf 1 september 2018 wordt de bevoegdheid van de vrederechter immers fors uitgebreid en mag hij uitspraken doen over vorderingen tot € 5 000,00. Ook wordt de grens om hoger beroep in te stellen tegen vonnissen van de vrederechter opgetrokken tot € 2 000,00 (voorheen € 1 860,00).

Wens je ons in te schakelen om je onbetaalde facturen in te vorderen of als je nog vragen hebt over hoe een vlottere invordering van facturen mogelijk wordt gemaakt, neem dan contact met ons op via info@vandersandenadvocaten.be of telefonisch: 089 69 79 89!

Hoe een vlottere invordering van facturen mogelijk wordt gemaakt

Wie zijn we?

+0
jaar ervaring
+0
Dossiers in behandeling
0%
Cliënteel raadt ons aan
Lees hier meer over ons

Onze cliënten vertellen…

Zeer tevreden!

Vlotte behandeling van mijn dossier. Goed advies in duidelijke taal.

Suzanne uit Bilzen

Zeer deskundig, professioneel advies.

Wij hadden een zeer goede begeleiding en opvolging van ons dossier.

Solange uit Oudsbergen

Professioneel advocatenkantoor

Zeer vlotte behandeling van het dossier, goed advies en duidelijke communicatie.

Steven uit Bilzen

Uitstekende eerste eerste ervaring met het advocantenkantoor

Mijn ervaring was zeer positief. De communicatie verliep vlot en de aanpak duidelijk. De advocaat straalt vertrouwen uit. Niet alleen de zaak zelf, maar ook de grote context werd behandeld.

Piet uit Hoeselt

Zoals het altijd zou moeten!

Zeer goede begeleiding en opvolging van het dossier!

Yvan uit Pelt

Zeer persoonlijk en duidelijke taal

Op advies kwam ik terecht bij meester Vandersanden. Aangezien ik geen ervaring heb met advocaten was dit voor mij even moeilijk. In een persoonlijk gesprek voelde ik meteen de betrokkenheid en uiteindelijk is alles verlopen zoals op voorhand besproken. Ik ben zeer tevreden en kan dit kantoor absoluut aanraden

Michael uit Maasmechelen

Advies nodig?

Contacteer ons