Alcohol achter het stuur, het kan je zuur opbreken…

Een tijdje geleden kwam Fred, een zelfstandige garagist van 46 bij ons op consultatie.

Fred vertelde ons dat hij op een warme lentedag met enkele kameraden een pintje “te veel” had gedronken. Op weg naar huis stootte hij op een routinecontrole van de politie, waarna Fred een positieve ademtest aflegde.

Onmiddellijk werd Fred zijn rijbewijs door de politie voor 15 dagen ingetrokken. Enkele maanden later ontving Fred uiteindelijk een dagvaarding om te verschijnen voor de politierechtbank. Die bezorgde hij onmiddellijk aan zijn verzekeringsmakelaar, die hem adviseerde om zelf naar de politierechtbank te gaan. Nochtans was Fred verzekerd in rechtsbijstand, zodat hij eigenlijk recht had op een gratis advocaat.

Glass with whiskey and car keys

Fred trok op de dag van de zitting zijn beste kostuum aan en verdedigde zichzelf. Hij verklaarde aan de politierechter dat hij maar enkele pintjes te veel had gedronken en niet ver meer moest rijden. Verder verklaarde hij dat hij zijn rijbewijs absoluut nodig had om zijn werk als zelfstandig garagist te kunnen uitoefenen. Maar…

…het verdict van de politierechter was zwaar. Fred was namelijk twee jaar eerder ook al eens veroordeeld voor alcoholintoxicatie. De politierechter veroordeelde Fred tot een alcoholslot voor één jaar. Als zelfstandig garagist, zonder personeel, betekende dit dan ook dat Fred zijn werk gedurende deze periode niet meer zou kunnen uitoefenen…!

>> IK WIL EEN ADVOCAAT <<

Ten einde raad kwam Fred bij ons terecht. We bestudeerden het dossier grondig en tekenden hoger beroep aan tegen het vonnis van de politierechter. Wat bleek? Aangezien de wetgeving voor het alcoholslot nog maar recent was ingevoerd, mocht de politierechter géén rekening houden met de feiten van twee jaar eerder. De beroepsrechter was daarom niet verplicht om een alcoholslot op te leggen en hield rekening met onze argumentatie om het alcoholslot dus te laten vallen. Fred kon hierdoor dus toch nog zijn werk als garagist blijven uitoefenen.

Eind goed, al goed! Wist je trouwens dat wij ook steeds nagaan of je verzekerd bent in rechtsbijstand? Ook Fred had zo’n verzekering afgesloten, zodat onze kosten en erelonen volledig door zijn rechtsbijstandsverzekeraar werden betaald. Het gunstige resultaat in graad van beroep heeft Fred dan ook geen eurocent gekost en heeft hem zelfs heel wat opgeleverd nu je voor een alcoholslot al snel een paar duizend euro moet betalen…. Daarom laat je bijstaan door een advocaat.

>> IK WIL EEN ADVOCAAT <<
Vandersanden-sfeerfoto

Is het niet ingewikkeld of duur om een advocaat te raadplegen?

Goed nieuws: de meeste mensen met een autoverzekering zijn bijkomend verzekerd met een rechtsbijstandsverzekering waardoor onze kosten volledig betaald worden door jouw verzekeraar. De kans is dus heel groot dat wij jou kunnen bijstaan en verdedigen in de rechtbank en dit voor jou helemaal gratis is!

Het enige dat je moet doen, is ons de dagvaarding bezorgen en de gegevens van jouw autoverzekering. Wij doen vervolgens het nodige om alles op te vragen bij jouw verzekeraar en de politierechtbank!

>> IK WIL JULLIE BIJSTAND ! <<

Voordelen om je te laten bijstaan door een advocaat:

  • Je hoeft zelf niet naar de zitting van de politierechtbank te gaan

  • We leggen je op voorhand uit welke straffen je riskeert en welke documenten best aan de rechtbank worden overgemaakt

  • Wij bepleiten jouw dossier bij de rechtbank, rekening houdende met het strafdossier en de straffen die je riskeert

  • Wij ontvangen het vonnis na uitspraak en bezorgen je dit onmiddellijk met alle nodige uitleg erbij

Waarom zou je ons raadplegen?

+0
jaar ervaring
+0
Dossiers in behandeling
0%
Cliënteel raadt ons aan
Lees hier meer over ons

Wat gebeurt er eens ik mijn Pro Justitia heb doorgestuurd?

Eens we jouw Pro Justitia hebben ontvangen, gaan we razendsnel van start. We kijken de dagvaarding en de tenlasteleggingen na en contacteren  jou voor een eerste bespreking en bezorgen je een informatiebrochure waarin alles duidelijk staat uitgelegd. 

Daarnaast melden we onze tussenkomst aan de politierechtbank en we vragen een kopie van het strafdossier op. Heb je ons last-minute pas gecontacteerd? Dan zullen we alsnog proberen om het dossier op voorhand te gaan inkijken op de griffie.

We contacteren jouw rechtsbijstandsverzekeraar en vragen na of zij tussenkomen in onze kosten. Na ontvangst van het strafdossier bespreken we de inhoud hiervan met jou en bereiden we onze strategie voor. Wij informeren je over de straffen die je riskeert en zullen jou vragen om ons bepaalde documenten in functie hiervan te bezorgen.

Kom je graag mee naar de zitting of liever niet? Geen probleem, wij doen het nodige om zonder jou het afgesproken verweer te voeren.

IK WIL DAT JULLIE MIJ BIJSTAAN!

Wat doen wij voor jou?

  • Wij melden aan de politierechtbank dat wij jou zullen bijstaan als advocaat

  • We nemen contact op met jouw rechtsbijstandsverzekeraar voor tussenkomst in onze kosten zodat jij niets aan ons dient te betalen

  • We vragen het strafdossier op en maken dit over aan jou om dit samen te bespreken

  • Bij Vandersanden Advocaten bereiden wij jouw verdediging voor en zullen aan jou vragen om ons bepaalde documenten te bezorgen om jouw verweer te versterken

  • Wij gaan voor jou naar de rechtbank en verdedigen jou zoals we dit op voorhand besproken hebben

  • Wanneer het vonnis is uitgesproken nemen wij contact op met de politierechtbank om het vonnis in te kijken. Wij bellen of mailen jou om het resultaat te bespreken. Valt het resultaat wat tegen? Dan bekijken we of het opportuun is om hoger beroep in te stellen.

Onze cliënten vertellen…

Zeer tevreden!

Vlotte behandeling van mijn dossier. Goed advies in duidelijke taal.

Suzanne uit Bilzen

Zeer deskundig, professioneel advies.

Wij hadden een zeer goede begeleiding en opvolging van ons dossier.

Solange uit Oudsbergen

Professioneel advocatenkantoor

Zeer vlotte behandeling van het dossier, goed advies en duidelijke communicatie.

Steven uit Bilzen

Uitstekende eerste eerste ervaring met het advocantenkantoor

Mijn ervaring was zeer positief. De communicatie verliep vlot en de aanpak duidelijk. De advocaat straalt vertrouwen uit. Niet alleen de zaak zelf, maar ook de grote context werd behandeld.

Piet uit Hoeselt

Zoals het altijd zou moeten!

Zeer goede begeleiding en opvolging van het dossier!

Yvan uit Pelt

Zeer persoonlijk en duidelijke taal

Op advies kwam ik terecht bij meester Vandersanden. Aangezien ik geen ervaring heb met advocaten was dit voor mij even moeilijk. In een persoonlijk gesprek voelde ik meteen de betrokkenheid en uiteindelijk is alles verlopen zoals op voorhand besproken. Ik ben zeer tevreden en kan dit kantoor absoluut aanraden

Michael uit Maasmechelen

Wens je graag onze bijstand?

Contacteer ons!