Vanaf 1 september 2018 vlottere invordering van uw facturen!

Daar sta je dan als hardwerkende ondernemer, je haalt alles uit de kast om een topservice aan je particuliere klanten te leveren en toch blijven je facturen onbetaald. Zelfs na tal van aanmaningen wordt er nog niet overgegaan tot betaling en zit er niets anders op dan een procedure voor de rechtbank op te starten.

Hierover toch een beetje goed nieuws: binnenkort kan u bepaalde facturen aan particuliere wanbetalers vlotter invorderen. Waar u voorheen voor het invorderen van uw facturen vanaf € 2 500,00 nog naar de rechtbank van eerste aanleg moest, zal dit nu sneller en vlotter afgehandeld kunnen worden voor het vredegerecht. Vanaf 1 september 2018 wordt de bevoegdheid van de vrederechter immers fors uitgebreid en mag hij uitspraken doen over vorderingen tot € 5 000,00.

Ook wordt de grens om hoger beroep in te stellen tegen vonnissen van de vrederechter opgetrokken tot € 2 000,00 (voorheen € 1 860,00).

Wenst u ons in te schakelen om uw onbetaalde facturen in te vorderen of heeft u een andere vraag over ondernemingsrecht, neem dan contact met ons op via info@vandersandenadvocaten.be of telefonisch: 089 69 79 89

ONDERNEMINGEN

‍Ontvang meteen ons gratis deskundig advies!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.